Særrundvisning aalborg Zoo – og andre landsdækkende oplevelser

Kære medlemmer og aktivitetsmedlemmer.
Hermed et lille udklip fra det netop udgivne medlemsblad, måske er der noget for dig/jer. Bemærk det er ikke noget kredsen arrangerer.

Sær-rundvisning i Aalborg Zoo

Oplev Aalborg Zoo på en rundvisning, der er særlig tilrettelagt for blinde og svagsynede, lørdag den 21. maj kl. 15.30-19. En stor del af arrangementet vil foregå i Skoletjenestens lokaler. Her får du mulighed for at komme helt tæt på effekter fra dyr som skind og knogler, men også levende dyr fx slanger og øgler.
På den guidede tur rundt i haven vil guiden bl.a. fortælle sjove og lærerige historier fra hverdagen i zoo, som man ikke lige oplever som normalt besøgende. Måske kommer vi forbi den sjove røde panda eller oplever, hvordan zebraer og giraffer hygger sig på den afrikanske savanne.
Vi slutter besøget af med aftensmad på restaurant Skovbakken. Her er udsigt over zoologisk have, skovens træer og byen, og fra den store terrasse, kan du nyde den sidste aftensol.
Det er gratis at deltage, og du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager og børn i alle aldre. Pladserne bliver afsat efter først til mølle og sidste tilmeldingsfrist er den 7. maj.
Tilmelding sker til Gitte Micheelsen på gmi@blind.dk eller tlf. 92 82 29 31. Du skal oplyse dit navn, mail og tlf.nr., om du tilmelder børn og om du har nogen diæter eller allergier.

Oplev Københavns Zoo med sær-rundvisning

DBS inviterer i Københavns Zoo tirsdag den 26. april kl. 15-19.30. Rundvisningen er særligt tilrettelagt blinde og svagsynede med fokus på taktile oplevelser og dyr med lyd på.
Vi mødes udenfor indgangen kl. 15 og kl. 15:30 går vi ned i Zoo’s undervisningslokale. Her kommer vi helt tæt på dyrene, vi skal mærke på forskellige skind, skeletter og andre dele af dyr. Hvis du tør, får du mulighed for at røre ved eller holde levende dyr, fx øgler, slanger, krybdyr og kakerlakker. Herefter viser en guide os rundt i den flotte have, hvor vi skal opleve dyrene og deres habitater med føle-, lugte- og høresansen.
Kl. 18 vender vi snuderne mod spisehuset FOLK, der har en stor terrasse med kig til løverne, flamingoerne og isbjørnene. Her serveres månedens varme ret til de voksne, og børnene får en spændende ”dyrenes madkasse”.
Det er gratis at deltage, pladserne bliver uddelt efter først til mølle og sidste tilmeldingsfrist er den 5. april. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager og børn.
Tilmelding sker til Lucif Søemosegaard Dalin på lsd@blind.dk eller tlf. 92 82 62 04. Du skal oplyse dit navn, mail og tlf. nr., om du tilmelder børn og om du har nogen diæter eller allergier.

Oplev Odense Zoo

DBS inviterer i Odense Zoo lørdag den 7. maj kl. 16-20. Rundvisningen er særligt tilrettelagt vores medlemmer, og der er fokus på taktile oplevelser og dyr med lyd på.
Vi starter med en tur i undervisningslokalet, hvor vi skal mærke på udstoppede dyr, der er fx både en tiger og en giraf. Vi får lov at mærke på skeletter og knoglestumper fra dyr. Derudover vil der være mulighed for at røre en slange og mærke, at den slet ikke er slimet, som man ellers kunne tro. Du kan også få fingrene i en øgle, nemlig en skægagame, som er et foretrukken kæledyr for mange, som er interesseret i krybdyr.
Bagefter skal vi på rundvisning i selve haven, hvor både høre-, dufte- og følesansen aktiveres, når vi skal mærke, hvordan et kontinent kan byde på temperaturforskellige helt fra varme til kulde. Og så skal vi opleve hvilke dyr, der mon lever sådanne steder.
Vi slutter af i picnichytten Atollen med en lækker grilltallerken. Atollen ligger i et grønt område med udsigt til tigrene og rensdyrene.
Det er gratis at deltage, pladserne bliver uddelt efter først til mølle og sidste tilmeldingsfrist er den 23. april. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager og børn.
Tilmelding sker til Lucif Søemosegaard Dalin på lsd@blind.dk eller tlf. 92 82 62 04. Du skal oplyse dit navn, mail og tlf.nr., om du tilmelder børn og om du har nogen diæter eller allergier.

Kom og oplev ”Magic in the Dark” på Fuglsangcentret den 5. maj

DBS inviterer i samarbejde med Nick Caraway Entertainment og Selskabet Kjæden til et helt unikt trylleshow. ”Magic in the Dark” foregår, som navnet siger, i mørke, derfor vil alle dine sanser spille med på en helt unik måde, som du sikkert ikke har prøvet før. Det er en hel speciel oplevelse, og det får du nu chancen for at opleve.
Selve showet varer ca. 2 timer. Inden du bliver vist på plads i lokalet af en hjælper, vil du få en sort maske på, som man har på under hele oplevelsen. Der vil være en kort introduktion inden starten af showet.
Du kan opleve showet på Fuglsangcentret, Søndermarksvej 150, Fredericia torsdag den 5. maj. Der vil være en forestilling både kl. 16 og kl. 19.30.
For at få fingre i de eftertragtede billetter til dig og evt. ledsager, skal du henvende dig SENEST den 15. april til Gitte Micheelsen på gmi@blind.dk eller tlf. 92 82 29 31.
Vi har brug for følgende oplysninger:
– ønskede antal billetter
– navn på deltagere, herunder også på eventuelle ledsagere
– hvilket klokkeslæt du/I har mulighed for at deltage
– dit medlemsnummer, hvis du booker tilkøb på Fuglsangcentret
– hvilket tilkøb du evt. ønsker at gøre brug af
I forbindelse med forestillingerne på Fuglsangcenteret har du mulighed for – for egen regning – at tilkøbe følgende:
A. Eftermiddagskaffe med sødt før forestilling, 64 kr./pers. (10 kr. pr. pers. medlem og 1 ledsager)
B. Middag (2 retter) før aftenforestilling, 215 kr./pers. (90 kr. pr. pers. medlem og 1 ledsager)
Der vil også være et begrænset antal værelser til rådighed.
Vi vil gøre, hvad vi kan for, at alle der har lyst til at se forestillingen også får mulighed for det, men lodtrækning kan blive nødvendigt, hvis antallet af interesserede overstiger antallet af tilgængelige pladser til forestillingerne.
På magisk gensyn.

Skrevet af Torben Gjering frederiksen

Webmaster for Dansk Blindesamfund Aalborg samt bestyrelsesmedlem Jeg bor i Aalborg, er gift og har 2 børn