kredsnyt 2019 er på vej til din postkasse.

Kære medlemmer

Så er årets kredsnyt cd på vej til din postkasse på CD’en kan du finde nedenstående indledning, aktivitetsplan for 2019 – 2020 samt referatet fra årets kredsgeneralforsamling og Medlemsreferater fra kredsbestyrelsesmøderne.
du kan også finde alt materialet på vores hjemmeside aktivitetsplan 2019 – 2020, , Læs referat fra kreds generalforsamlingen 4 maj 2019 samt downloade eller lytte til kredsnyt 2019 direkte på vores hjemmeside, du finder den på linket her

Kredsnyt cd 2019.

Kære medlem, hjertelig velkommen til Kredsnyt 2019
Denne udgave af kredsnyt er i lighed med sidste år lavet ved at bruge syntetisk tale og det bevirker at der ind imellem vil være ord som udtales underligt, men det er ikke noget som ødelægger forståelsen af det indtalte.
Vi skal selvfølgelig også beklage at der sidste år var mange fejlbehæftede cd’er, det har vi gjort os meget umage med at forhindre i år.
I lighed med de forrige år vil cd’en indeholde denne indledning, vores aktivitetsprogram 2019 til 2020 som vi udbyder i samarbejde med AOF Nord. så kommer der referat fra kredsgeneralforsamlingen 2019, og derefter kommer det sidste års medlemsreferater fra bestyrelsesmøderne, startende med maj måneds referat i 2018 og frem til april måneds møde i år.
Denne cd vil være den sidste som vi udgiver da vi ikke har fået nogen tilkendegivelser om at kredsens medlemmer ønsker at modtage den. Vi vil fremover kun gøre aktivitetsplan og anden information tilgængeligt på vores hjemmeside, denne indledning, aktivitetsplan og referat fra kredsgeneralforsamlingen vil blive udsendt som nyhedsmail, og er der ønske om det vil vi også lave den i daisy udgave, som kan hentes på hjemmesiden
Så det er vigtigt at du som ønsker at sikre dig disse informationer tilmelder dig vores nyhedsbrev enten ved at kontakte Torben Frederiksen eller gøre det direkte på hjemmesiden www.dbsaalborg.dk.
Vi vil indledningsvis lige give jer lidt informationer omkring hvad bestyrelsen har i støbeskeen. Vi syntes at foredraget med Søren Holmgren var så godt at vi vil lave det som et kredsarrangement den 18 september hvor du for 100 kr pr person kan invitere familie og venner med til samme favorable pris, og har du/I lyst er der for 155,0 kroner pr person arrangeret fællesspisning i Papegøjehaven i Aalborg Kongres og kulturcenter hvor også foredraget finder sted. Så kom og hør Søren Holmgren, Alting handler om indstilling, Søren Holmgren fortæller, hvordan han motiverer sig selv i en hverdag, hvor han hele tiden skal tilpasse sig forandringer, han ikke selv har valgt. Han kommer med konkrete og simple tilgange til at finde inspiration i hverdagen og til, hvordan vi flytter fokus over på dét, der giver energi fremfor dét, der dræner. Det handler om livsglæde, livskvalitet og mening. Søren Holmgren har vundet 2 OL-guldmedaljer og har været topsælger ved IBM internationalt – og så er han blind.
Læs om det i medlemsbladet og på hjemmesiden, men vær opmærksom på at der er deadline for tilmelding 1 september og det er først til mølle princippet. Få mere info om tilmelding og betaling enten i medlemsbladet, på hjemmesiden eller ring til Gitte Micheelsen på 22 35 52 56 eller skriv på gitte@dbsaalborg.dk. Kredsens regler for kørsel er gældende til dette arrangement.
Der vil blive afholdt medlemsmøde den 29 oktober, så sæt allerede kryds i kalenderen og reserver dagen. Nærmere information i medlemsbladet og på hjemmeside.
Vi planlægger også på at lave et blind bag rattet arrangement i september primært for ”unge” medlemmer. Så føler du at du er en del af målgruppen og har lyst til at prøve at køre bil på et lukket køreteknisk anlæg så hold øje med vores hjemmeside og facebook. Det kommer selvfølgelig også i medlemsbladet.
Der arbejdes også på at lave en uforpligtende gruppe eller klub for de medlemmer som godt kunne tænke sig et forum hvor de kan lave fællesarrangementer. Det kunne være cafebesøg, koncerter biografture, lave mad sammen. Kort sagt alle muligheder er åbne. Mere om det i nærmeste fremtid.

Forsamlingshuset
Forsamlingshuset i efteråret 2019 og foråret 2020 er ved at være planlagt. Det er som sædvanligt den første tirsdag i måneden fra kl. 14-16 på Vesterbro 62A, og værterne er igen Annette og Gitte. Der startes den 1. oktober, og vi vil melde det færdige program ud i medlemsbladet, på hjemmesiden og på Facebooksiden, når vi har det hele på plads. Men det bliver varieret så vi håber på mange gensyn og også på mange nye ansigter. Der vil som sidste år være 3 møder før jul og 3 møder efter jul.. Hold øje med hjemmesiden og medlemsbladet.

Tilgængelighedsforum
Hvordan står det til med tilgængeligheden, der hvor du bor? Er der noget omkring fx. busser, ledelinjer eller andet du har tænkt kunne være bedre i din by/kommune?? SÅ kom og vær med i et forum omkring Tilgængelighed i Kræs Aalborg. Vi vil gerne have alle kommuner i kredsen repræsenteret, så vi kan udveksle erfaringer og hjælpe hinanden med gode råd og idéer til, hvordan vi får sat fokus på tilgængeligheden i hele vores kræs.
Vi har nu haft en del møder og haft god gavn af de snakke vi har haft og også fået fundet en del ting som vi vil forsøge at få ordnet rundt om i kredsen. Desværre er det jo noget som kan tage lang tid at få ordnet, så vi må væbne os med tålmodighed og arbejde videre med sagerne.
Er du interesseret så kom til møde den 30. september klokken 16 på Vesterbro. Du kan tilmelde dig til Gitte Micheelsen på 22 35 52 56 eller gitte@dbsaalborg.dk

Disse tiltag kan selvfølgelig kun gennemføres, hvis der er opbakning nok fra jer medlemmer, så hold øje med kredsens meddelelser i medlemsbladet i den kommende tid.
Husk at på vores hjemmeside vil du kunne tilmelde dig med din e-mailadresse og få besked når der er lagt nyt på siden.
Alle medlemsreferater vil også være tilgængelige på hjemmesiden.
Til sidst vil jeg gerne slå på tromme for vores facebookgruppe, der hedder Dansk Blindesamfund Aalborg aktiviteter nyheder og debatgruppen, som i desværre ikke har taget særligt godt imod. Den kan ellers sagtens være et mødested for netop sådan en gruppe som er nævnt tidligere i dette indlæg.
vi håber i medlemmer vil tilmelde jer den. Vi har selvfølgelig fortsat også vores Facebook side www.facebook.com/danskblindesamfundaalborg, så er du på Facebook så følg os eller tryk synes godt om på siden.
Hjemmesiden og Facebook vil videregive de samme meddelelser som kommer i medlemsbladet, men qva deadlines på stof til bladet kan det sagtens forekomme at ting bliver lagt hurtigere ud på hjemmeside og Facebook end det kommer i bladet. Så vi kan kun opfordre jer til at holde øje med begge sider og tilmelde jer gruppen.
Er der problemer med lydfyr eller stoppestedsannoncering i bybuserne i Aalborg? Oplever du problemer med en af ovennævnte skal du skrive til trafikogbus@dbsaalborg.dk eller ringe til finn Bjørn og Torben Frederiksen (se kontaktoplysninger nedenfor)
Husk at være detaljeret med hensyn til hvor og hvad du har observeret, for nærmere information se på vores hjemmeside.
Du er som medlem altid mere end velkommen til at komme med gode ideer og forslag til arrangementer eller andet, så kontakt endelig bestyrelsen hvis du sidder inde med noget du mener kunne være interessant.

Lidt fra vores klubber.

Aalborg showdown klub (ASK).

Med lokale på Vesterbro 62A, Aalborg.
Vi er en sportsklub med 9 medlemmer og 2 showdown borde til rådighed.
Er altid på udkig efter nye medlemmer
Leder du efter et sted hvor du kan få pulsen op så er Showdown lige en sport der kan hjælpe dig med at få gang i kredsløbet.
For mere information kontakt venligst formanden for Aalborg Showdown klub på mobil 51 54 07 06 , Eller send en mail til askaalborg@gmail.com.
Vi træner hver torsdag fra klokken 15 til 20
Vi glæder os til at se dig!

På klubbens vegne
Esben Andersen
Formand for A S K
AALBORG SHOWDOWN KLUB

Elektronskydning DBS Aalborg
Har du aldrig prøvet at skyde med luftriffel på grund af dit synshandicap eller har du tidligere været skytte og kan nu ikke længere dyrke din hobby på grund af synet, så har du stadig mulighed for at dyrke skydning, det eneste det kræver er du har ørene med dig. ELSK-Aalborg er stedet hvor vi dyrker elektronskydning med luftriffel og alle er velkomne. Skulle du have lyst til at prøve så kontakt formand Torben Frederiksen på 30 49 59 20 eller mail elskaalborg@matokiri.dk.
Du bestemmer helt selv hvor krævende skydningen skal være, du kan skyde med støtte og fritstående det er helt op til dig.
Vi har klubaften hver torsdag kl 18. til 21.fra september til april. Vi holder til sammen med Aalborg firmasports skyde afdeling på Godthåbsgade skole i Nørresundby.
Så kom og vær med til nogle uforpligtende prøveskydninger og hyggeligt samvær med de andre skytter lige når du har lyst for se om det er noget for dig.
Læs mere på vores hjemmeside www.elskaalborg.matokiri.dk og husk at synes godt om vores Facebook side, blot søg på @elektronskydningAalborg.

På klubbens vegne
Torben Frederiksen
Formand for ELSK-Aalborg

Til sidst er der kun at ønske dig god læselyst og en god sommer.

De bedste hilsner
Bestyrelsen, kreds DBS Aalborg.

Skrevet af Torben Gjering frederiksen

Webmaster for Dansk Blindesamfund Aalborg samt bestyrelsesmedlem Jeg bor i Aalborg, er gift og har 2 børn