Vigtigt info – Periodekort bliver til Rejsekort – senest 1 marts 2018

Er du en dem som har et godt gammeldags periodekort til NTs busser, så læs videre herunder for der sker en stor forandring og det gamle kort forsvinder helt 1. marts 2018.
Er du i tvivl om hvordan du skal gøre så henvend dig til NTs salgssteder og få hjælp.
Eller ring til NT administration på 99 34 11 11

Du kan dog fortsat bruge dit gamle periodekort lidt endnu, hvis det fornys inden 28 februar 2018, altså hvis du eksempelvis får tilsendt dit periodekort pr post og betaler via betalingsservice. Mit udløber den 21 februar og jeg får tilsendt et nyt som sædvanligt og det gælder som hidtil et halvt år frem. Du vil så først skulle skifte til en af de to typer pendler kort den 21 august.
Din nuværende betalingsserviceaftale kan ikke overføres til det nye system, der skal oprettes en ny betalingsaftale til det nye pendlerkort.
Men skal dit periodekort først fornys efter den 1 marts er du nød til at skifte nu.

Nedenstående er et udklip fra NTs hjemmeside og beskriver de 2 nye typer Rejsekort som kommer til at erstatte det gamle periodekort.
Vi introducerer to nye kort, så hvilket kort skal du vælge?
Rejsekort med pendler kombi er en løsning, der består af et pendlerkort og et rejsekort i ét samlet kort. Du får pendlerfordelene på din faste strækning fra A til B, og har samtidig mulighed for at rejse med bus, tog og metro i resten af landet.
Pendlerkort afløser det gamle periodekort, og er for dig, der pendler på en fast strækning. Du betaler et fast månedligt beløb og kan rejse frit fra A til B på den valgte strækning.
Du kan købe de nye kort her. Har du allerede et personligt rejsekort, kan du via din selvbetjening på rejsekort.dk opgradere til pendler kombi.

De 2 vigtigste forskelle på de 2 typer Pendlerkort som erstatter dit nuværende periodekort er at med et pendlerkort fungerer det på samme måde som dit gamle periodekort, dog skal du huske at Checke ind hvergang du starter din rejse. Checke ud er ikke nødvendigt.
Pendlerkort kan ikke benyttes udenfor de valgte zoner, så har du ind imellem behov for at rejse udenfor de valgte zoner og ønsker at benytte Rejsekort skal du have et andet ved siden af.
Dette kan du slippe for hvis du får et såkaldt pendler kombi, dette kort kan benyttes til begge dele, med et pendler kombi gælder samme regel som med et almindeligt rejsekort, du skal Checke ind hver gang du stiger på en bus eller tog og Checke ud ved sidste udstigning. Dette gælder også når du rejser indenfor de valgte pendler zoner.

Har du spørgsmål kan du kontakte NT kundeservice på 98 11 11 11

mange hilsner
DBS Aalborg webmaster

Skrevet af Torben Gjering frederiksen

Webmaster for Dansk Blindesamfund Aalborg samt bestyrelsesmedlem Jeg bor i Aalborg, er gift og har 2 børn