Samarbejde mellem Dansk Blindesamfund og Dansk folkehjælp

Står du som Blind eller stærkt svagtsynet og mangler en håndsrækning i denne tid så læs nedenfor, oplysninger er taget fra Dansk Folkehjælps hjemmeside.

COVID-19: Dansk Blindesamfund og Dansk Folkehjælp klar med akuthjælp til blinde
Den verdensomspændende coronavirus har på kort tid ændret Danmark og danskernes hverdag markant. Det giver ikke mindst udfordringer for blinde, der kan have svært ved at bevæge sig trygt rundt udenfor hjemmet. Derfor har Dansk Blindesamfund og Dansk Folkehjælp, i samarbejde iværksat akuthjælp til personer med synshandicap, der bl.a. kan få hjælp til indkøb af mad og medicin samt hjælp til praktiske gøremål.
Dansk Folkehjælp har allerede et initiativ kørende med landets kommuner om akuthjælp til ældre og udsatte. Nu udvides samarbejdet til også at omfatte personer med et synshandicap – anset alder – der kan have svært ved at bevæge sig sikkert og trygt rundt i det offentlige rum ud fra myndighedernes anvisninger, og derfor er det oplagt for organisationerne at indgå et samarbejde for også at hjælpe denne gruppe borgere.
Generalsekretær hos Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem udtaler: ”For Dansk Folkehjælp er det naturligt at træde til i ekstraordinære situationer, og denne pandemi er helt ekstraordinær. Sammen med Dansk Blindesamfund har vi iværksat et initiativ, hvor frivillige kan hjælpe blinde borgere med alt fra indkøb til udbringning og praktiske gøremål. Indsatsen er en støtte til de opgaver, som Dansk Blindesamfund har fundet relevante, og som kan løses med hjælp fra Dansk Folkehjælps frivillige. Via Dansk Blindesamfund henvises blinde og svagtseende til den nye ordning. Tilsvarende får Dansk Folkehjælp brug for mange frivillige som vil hjælpe, som kan melde sig via Dansk Folkehjælp”.
Landsformand for Dansk Blindesamfund Torkild Olesen udtaler: ”Blinde og stærkt svagsynede har mistet mange af de normale støtteordninger som ledsagelse og assistance til hverdagsgøremål unde corona-krisen. De er under et ekstra pres og derfor er vi glade for aftalen med Dansk Folkehjælp og den frivillige håndsrækning, som vores medlemmer nu kan få til at klare hverdagen.”
Søger frivillige hjælpere
Det er Dansk Folkehjælps håb, at mange borgere vil melde sig som frivillige.
Der behov for hjælp på følgende områder: 1) dagligvareindkøb og udbringning, 2) medicinindkøb og udbringning, 3) madudbringning og 4) nødvendig praktisk hjælp. Alle borgere, der har mulighed for at transportere varer og/eller hjælpe med praktisk assistance i hjemmet, kan melde sig som frivillig.
Det kræver dog en ren straffeattest samt indgåelse af frivilligaftale med Dansk Folkehjælp, herudover vil de være en fordel at have kørekort.
Interesserede frivillige kan læse mere via dette LINK eller kontakte Dansk Folkehjælp på telefon 70 220 230 eller e-mail post@folkehjaelp.dk.
Blinde skal kontakte Dansk Blindesamfund ved behov for hjælp
Blinde og svagtseende skal kontakte Dansk Blindesamfund ved ønsket om at modtage hjælp indenfor ovennævnte områder.
.

Se original indlæg her: Covid-19: Dansk Blindesamfund og Dansk Folkehjælp klar med hjælp til blinde.

Med venlig hilsen
DBS Aalborg

#blind #Covid19 #danskblindesamfund #danskfolkehjælp

Skrevet af Torben Gjering frederiksen

Webmaster for Dansk Blindesamfund Aalborg samt bestyrelsesmedlem Jeg bor i Aalborg, er gift og har 2 børn