Folketingsvalg 2022

Nu skal krydset sættes til folketingsvalget

Tirsdag den 1. november bliver der afholdt folketingsvalg i Danmark. Valgstederne åbner klokken 08 og lukker igen klokken 20. Du kan brevstemme frem til 28. oktober klokken 16.
Som altid kan du benytte hjælpemidler på valgstederne, heriblandt en sort pen med tykkere streg, en ikke-håndholdt lup, en ikke-håndholdt LED-lampe, et forstørrelsesapparat af typen CCTV og et hæve/sænkebord.
Hvis du ønsker hjælp fra en ledsager, har du ret til selv at udpege den person, der går med ind i stemmeboksen. Hvis valgstedet ikke måtte være bekendt med lovgivningen, må du meget gerne sende en mail til pressekonsulent Jesper Vedel Møller på jesper.vedel.moeller@blind.dk , hvori du beskriver den givne episode. Dansk Blindesamfund afrapporterer efterfølgende om eventuelle problemer til Indenrigs- og Boligministeriet.
Husk at du kan læse meget mere om valget på Dansk Blindesamfunds hjemmeside på dette link https://blind.dk/ftvalg22 Her kan du også læse mere om Dansk Blindesamfunds valgkampstemaer.

Har du lyst til at blive klogere på hvem du skal stemme på og høre de forskellige partiers holdning til handicappolitik. Så husk også at samme dag som Medlemsbladet udkommer, onsdag den 26. oktober, holder Dansk Blindesamfund valgmøde på Fuglsangcentret, hvor vi sammen med en række folketingskandidater skal debattere specialeplan på det synsrehabiliterende område, digitalisering og uddannelse/beskæftigelse.
Deltag online
Du kan deltage på zoom på følgende link:
https://us02web.zoom.us/j/89560752677?pwd=V0lmWFRRL0R6Tm56QTdRUHNoMWI3QT09
Tast møde-ID: 895 6075 2677 og passcode 1

VIGTIGT Værd opmærksom på at ikke alle steder er der hævesænke bord og CC TV
kontakt din borgerservice hvis du skal brevstemme og ønsker fx CC TV eller hævesænkebord. Nedenfor kan du finde relevant info for din kommune omkring valget for handicappede

Bor du i Aalborg kommune på valgdagen er det kun Aalborg Hallen, Gigantium og hallen i Skalborg. se mere her
Ønsker du at stemme et af de steder skal du ansøge senest 24 oktober om at flytte valgsted læs mere her

Bor du i Jammerbugt kommune kan du finde relevante oplysninger her folketingsvalg 2022 Jammerbugt kommune

Bor du i Rebild kommune kan relevant info om valget og hjælp findes her

Bor du i Mariagerfjord kommune kan du finde relevante oplysninger her Det er kun i Hobro der er et stemmested med hævesænke bord og CC TV. skal du anmode om at flytte stemmested skal det være gjort senest den 24. oktober som hos alle andre kommuner.

Bor du i Vesthimmerland kan du finde relevant info om folketingsvalget her Det er så vidt vides kun i Farsø der er et afstemningssted med hævesænke bord og et CC TV. så husk at kontakte borgerservice senest 24. oktober.

Så håber jeg i alle får et godt valg 🗳

De bedste valghilsner
Torben Frederiksen
Kredsformand
DBS kreds Aalborg
#fv22 #dkpol #DBSAalborg

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skrevet af Torben Gjering frederiksen

Webmaster for Dansk Blindesamfund Aalborg samt bestyrelsesmedlem Jeg bor i Aalborg, er gift og har 2 børn